18:12 / 08.04.2021.

Autor: M.M./Hina/HRT

Zagrebački stožer: Od idućeg tjedna u Zagrebu nastava na daljinu

Prazne školske klupe

Prazne školske klupe

Foto: Dusko Jaramaz / Pixsell

Učenici viših razreda osnovnih škola i prva tri razreda srednjih škola u Zagrebu idući tjedan prelaze na online nastavu zbog epidemiološke situacije, odlučio je Stožer civilne zaštite Grada Zagreba na inicijativu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Stožer je danas na on-line sjednici prihvatio predloženi novi model organizacije odgojno-obrazovnog procesa na području Zagreba u novonastalim uvjetima pandemije Covida-19, priopćeno je iz Gradske uprave.

Sukladno prijedlogu, u osnovnim i srednjim školama od 12. do 16. travnja nastava će biti organizirana po modelu A (u učionicama) za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola te za učenike završnih razreda srednjih škola. Za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola te za učenike ostalih razreda srednjih škola prema modelu C, odnosno na daljinu.

U glazbenim školama prema modelu A i to samo individualna nastava instrumenta za sve učenike.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs prethodno je danas najavio da učenici u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji od ponedjeljka prelaze na C model nastave (online), kako bi se utjecalo na trenutnu epidemiološku situaciju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!