12:22 / 12.05.2021.

Autor: Dajana Šošić/Dnevnik/B.A./HRT

Zagrebački Stožer traži mogućnost rada ugostitelja u zatvorenom prostoru

Zagrebački Stožer traži mogućnost rada ugostitelja u zatvorenom prostoru

Zagrebački Stožer traži mogućnost rada ugostitelja u zatvorenom prostoru

Foto: Marko Lukunic / Pixsell

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba uputio je Nacionalnom stožeru prijedlog da se dozvoli rad ugostiteljskim objektima i u unutarnjim prostorima uz detaljno propisan način organizacije rada, organiziranja događanja i vjenčanja uz provođenje brzih testiranja gostiju i vanjskih pružatelja usluga vezanih uz događanje i održavanja sajmova i izložbi na otvorenom.

Jelena Pavičić Vukičević, obnašateljica dužnosti gradonačelnice Zagreba, rekla je kako ugostitelji nisu u istom položaju - dok oni s otvorenim terasama rade, oni koji imaju zatvorene prostore na rubu su egzistencije.


- Oni su doista stvari uzeli u svoje ruke. Sami su u suradnji s epidemiolozima napravili pravilnik koji bi omogućio da se sigurno nastavi s radom, ne samo na terasama, nego i u zatvorenim prostorima, rekla je Pavičić Vukičević.

U petak će se čuti i konačna odluka Nacionalnog stožera, no vjerojatnije je da će do opuštanja ipak doći početkom lipnja.


Ovog tjedna održat će se dva pilot-projekta. U četvrtak će se održati domjenak u restoranu, a u nedjelju lažna svadba. Ako pilot-događaji prođu kako u Stožeru i očekuju, paralelno s popuštanjem mjera mogao bi se uvesti i sustav ulaska na događaje i na okupljanja poput svadbi i koncerata, ali i u restorane u zatvorenom, preko tzv. COVID-putovnica.


Danas je na zagrebačkom Velesajmu nastavljeno cijepljenje Pfizerom. Pozvano je 4800 ljudi i odaziv je puno veći nego kada se cijepilo u ponedjeljak AstraZenecom. Na ostala tri cijepna punkta pozvano je još ukupno oko 3000 ljudi. Pfizerovim cjepivom cijepit će se do petka, a u subotu Moderninim.


U Zagrebu je do sada oko 30 posto stanovništva cijepljeno prvom dozom. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!