13:59 / 25.06.2021.

Autor: Hina/HRT

U Zagrebu idući tjedan cijepljenje bez naručivanja

U Zagrebu idući tjedan cijepljenje bez naručivanja

U Zagrebu idući tjedan cijepljenje bez naručivanja

Foto: Davor Puklavec / PIXSELL

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) i zagrebački Medicinski fakultet najavili su kako po prvi puta u Zagrebu organiziraju cijepljenje protiv Covida-19 bez naručivanja, a održat će se idući tjedan, 28., 29. i 30. lipnja u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar.


Termini cijepljenja su u ponedjeljak, 28. lipnja i utorak, 29. lipnja od 9 do 15 sati, a u srijedu, 30. lipnja, dvokratno od 8.30 do 11 sati te od 16 do 19 sati.


HZJZ u priopćenju ističe kako će se cijepljenje održati na adresi Rockefellerova 4, a cijepit će se samo prvom dozom i to cjepivom Pfizer.


Cijepljenje je predviđeno isključivo za građane koji imaju osiguranje HZZO-a (MBO) pa je na cijepljenje potrebno ponijeti važeću osobnu iskaznicu i važeću zdravstvenu iskaznicu.


Zbog vremenskih uvjeta, mole se građani starije životne dobi i oni s kroničnim bolestima da na cijepljenje dođu u ranijem terminu, dok mlađe osobe mogu doći pred kraj navedenih termina kao što je navedeno u rasporedu, savjetuje HZJZ.


U ponedjeljak, 28. lipnja. i utorak, 29. lipnja cijepljenje je organizirano od 9 do 15 sati. Od 9 do 11 sati, cijepit će se osobe u dobi 65 i više godina te osobe s kroničnim bolestima. U terminu od 11 do 13 sati, osobe u dobi 40 i više, a od 13 do 15 sati na redu su mlađi od 40 godina.


U srijedu, 30. lipnja cijepit će se dvokratno, od 8,30 do 11 sati te od 16 do 19 sati:


U razdoblju od 8,30 do 11 sati, cijepit će se osobe u dobi 65 i više godina te osobe s kroničnim bolestima. Od 16 do 17 sati, mlađi od 40 godina, a u terminu od 17 do 19 sati cijepit će se osobe u dobi 40 i više godina.


"Molimo građane da ponesu vodu, nešto za pojesti, suncobran ili kišobran, da odjenu laganu odjeću od prirodnih materijala, te molimo za razumijevanje kod čekanja i procedure na cijepljenju. Misli na druge. Cijepi se! Pobijedimo pandemiju zajedno", poručio je HZJZ.


Također, pjevač Đani Stipaničev će nakon cijepljenja u srijedu, 30. lipnja održati koncert na obližnjem Langovom trgu na Gupčevoj zvijezdi s početkom u 19,30 sati, a ulaz je slobodan.


Osim HZJZ-a i Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" (NZJZ) pozvao je sve punoljetne građane Zagreba na cijepljenje prvom dozom cjepiva protiv bolesti Covida-19, koje će se provoditi od 29. lipnja do 2. srpnja na tri punkta, a nije potrebno najaviti se.

Svi punoljetni građani Grada Zagreba koji još nisu, a žele primiti prvu dozu cjepiva protiv bolesti Covid-19, u navedenom razdoblju mogu slobodno pristupiti jednom od punktova za masovno cijepljenje, i to bez prethodno zakazanog termina, priopćio je NZJZ.

Akcija masovnog cijepljenja provodit će se na punktovima u Domu sportova (Trg Krešimira Čosića 11), Sportskoj dvorani gimnazije Lucijana Vranjanina (Trg hrvatskih Pavlina 1) i Srednjoj tehničkoj školi Jelkovec u Sesvetama (Vladimira Strahuljaka 1, Sesvete).

Za sve zainteresirane građane osigurane su doze cjepiva Pfizer - BioNTech, a cijepljenju će moći pristupiti od 8 do 12 sati te od 14,30 do 19 sati bez zakazanog termina.

Za pristupanje cijepljenju treba donijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu, a mogu se cijepiti samo osobe koje do sada nisu cijepljene, koje imaju boravište ili prebivalište u Zagrebu i koje imaju zdravstvenu iskaznicu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!