16:51 / 12.07.2021.

Autor: P.F./Hina

Zagrepčani od utorka bez naručivanja na cijepljenje Janssenom

Cjepivo protiv koronavirusa

Cjepivo protiv koronavirusa

Foto: Dusko Jaramaz / Pixsell

 Građani grada Zagreba od utorka mogu bez prethodnog naručivanja primiti cjepivo Janssen, koji se daje u samo jednoj dozi, pa se već 22. dan nakon cijepljenja može dobiti EU digitalna COVID potvrda o cijepljenju, objavio je zagrebački Nastavni zavod za javno zdravstvo.

Riječ je o trenutno najbržem, a pritom i iznimno sigurnom načinu za zaštitu svog zdravlja i osiguravanje bezbrižne sezone godišnjih odmora, ističe se u priopćenju.

Cijepljenje se organizira na tri punkta za masovno cijepljenje - u Domu sportova, sportskoj dvorani gimnazije Lucijana Vranjanina i sportskoj dvorani Srednje škole Jelkovec u Sesvetama.

Cjepivo se može primiti od utorka do petka od 8 do 12 sati na tim lokacijama, dok će se u subotu, 17. srpnja, moći cijepiti samo na Zagrebačkom velesajmu, od 8 do 12 sati.

Iz Zavoda kažu kako je odaziv Zagrepčana na javni poziv zasad iznimno povoljan, a na cijepljenje bez prethodnog naručivanja dnevno dođe oko tisuću građana.

Pozivaju sve građane da, ususret ljetu i sezoni godišnjih odmora, na najbrži i najjednostavniji način zaštite sebe i svoje bližnje - cijepljenjem na jednom od tih punktova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!