Zajednica utemeljitelja HDZ-a podržava Plenkovićeve kadrovske promjene

12.01.2023.

11:28

Autor: Hina/I.B.

HDZ

HDZ

Foto: Igor Soban / Pixsell

Zajednica utemeljitelja HDZ-a "dr. Franjo Tuđman" priopćila je kako daje jednoglasnu potporu predsjedniku HDZ-a i premijeru Andreju Plenkoviću u vođenju Vlade i stranke, te u provedbi aktualnih kadrovskih promjena u Vladi.

Plenković je objavio da će ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Paladinu zamijeniti predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić, koji će biti i potpredsjednik Vlade, a ministricu EU fondova i regionalnog razvoja Natašu Tramišak državni tajnik Šime Erlić.

Odluke donesene na sjednici Predsjedništva stranke o čelnim mjestima u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine i Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije na tragu su iskazane potrebe veće agilnosti, operativnosti i žustrine državne administracije - bez čega nema stvarne europeizacije Hrvatske, ističe se u priopćenju.

Stoga Zajednica utemeljitelja daje apsolutnu potporu Andreju Plenkoviću u provedbi politike koja ima obvezu ne zastati na ostvarenim nacionalnim ciljevima, nego učiniti sve da nijedno ključno pitanje od interesa hrvatskih građana ne ostane bez odgovora.

Također, Zajednica utemeljitelja i prije je na stranačkim tijelima sudjelovala u davanju jedinstvene potpore predsjedniku HDZ-a za provedbu aktualnih kadrovskih promjena u Vladi.

"Mi u Zajednici utemeljitelja shvaćamo ih i podupiremo, jer ne svodimo politiku na personalne interese već je gledamo kao istinsko zalaganje za ostvarivanje nacionalnih ciljeva. Njihovo ostvarivanje podupiremo i podupirat ćemo ga bez obzira na kojoj se poziciji mi osobno nalazili. To očekujemo i od ostalih članova i dužnosnika stranke", poručuje se u priopćenju koje je potpisao predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a "dr. Franjo Tuđman" Mario Kapulica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!