Zapadni dio Zagreba još tri tjedna bez tople vode

15.05.2023.

17:26

Autor: HRT/Regionalni Dnevnik/T.S.

Zapadni dio Zagreba bez tople vode

Zapadni dio Zagreba bez tople vode

Foto: HTV / HRT

Zbog neplaniranih radova Zapadni dio Zagreba bez tople će vode biti još do sredine tjedna. A s obzirom na to da se od danas nastavljaju planirani radovi na revitalizaciji zagrebačke vrelovodne mreže - stanovnici naselja Gajevo, Staglišće i Jarun toplu vodu neće imati sve do 5. lipnja, do kada će se obnavljati dotrajala vrelovodna mreža duž Horvaćanske ceste. 

Više od 20 tisuća kućanstava u zapadnom dijelu Zagreba i dalje je bez tople vode. U tijeku je sanacija puknuća magistralnog cjevovoda koji prolazi kroz područje Elektrane-toplane Zagreb. 

- Šteta je poprilično velika i još ne znamo njene razmjere, ono što mogu reći jest da smo mi do subote ujutro ispumpali vodu zahvaljujući vatrogascima cijeli vikend i danas radimo na čišćenju, isušivanju, demontaži elektromotora i pregledavanju elektromotora, kako ne bi došlo do spojeva i još veće štete, rekao je Robert Krklec, direktor HEP Proizvodnje.

Kad se to popravi i pusti topla voda ona neće stići do svih na zapadu grada. Stanovnici Gajeva, Staglišća i Jaruna morat će pričekati još tri tjedna, jer toliko će trajati najavljeni radovi na vrelovodnoj mreži koji su planirani od danas kada prestaje i službeno sezona grijanja.  

- Generalno je to onaj dio vrelovoda koji je najstariji i najpodložniji puknućima, a godišnji radovi su započeli s Horvaćanskom, rekao je Jurica Brnas iz HEP Toplinarstva. 


Dvadeset i dva kilometra dotrajale vrelovodne mreža mijenjat će se duž Horvaćanske ceste sve do ulice Hrvatskog sokola. 

- Prekid isporuke je tri tjedna i težimo da tako organiziramo gradilišta tako da ako su radovi opsežniji, u više faza po tri tjedna se prekida isporuka kako bi potrošači koliko-toliko imali priliku koristiti potrošnu toplu vodu, objašnjava Brnac.

Zadnja je to faza radova na modernizaciji sustava za koji su novci osigurani većinom iz europskih fondova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!