09:46 / 22.06.2020.

Autor: Hina

Zaraza Covidom-19 'buknula' na teniskom turniru u Zadru

Marko Dimic/PIXSELL

Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Bez obzira na ishod testiranja, i tenisači i njihova pratnja idu u samoizolaciju na 14 dana i pratit će se njihovo zdravstveno stanje i stanje njihovih ukućana.
Desetero djece i šestero odraslih iz Teniskog kluba "Karlovac" jutros je testirano na koronavirus te im je određena samoizolacija nakon što su se u petak vratili sa zadarskog Turnira Adria Tour gdje se pojavila zaraza Covidom-19.

Nakon jučerašnjih saznanja o pojavi virusa na turniru tako je jutors odlučio karlovački Zavod za javno zdravstvo. Riječ je o desetero djece i šest odraslih osoba, te su svi oni pozvani na testiranje, koje se obavijeno jutros u 7.30 sati.

Bez obzira na testiranja tenisači i pratnja idu u samoizolaciju na 14 dana

Bez obzira na ishod testiranja, i tenisači i njihova pratnja idu u samoizolaciju na 14 dana i pratit će se njihovo zdravstveno stanje i stanje njihovih ukućana, rekao je Hini dežurni epidemiolog.

Predsjednik Teniskog kluba Karlovac Tomislav Poljak, koji nije bio u Zadru, rekao je Hini kako smatra da je sve pod kontrolom, kako su im stručnjaci rekli "da je u ovom slučaju opasnost od obolijevanja od Covida minimalna, ali da treba provesti proceduru za sprječavanje širenja zaraze".

Sada je vrijeme teniskih turnira, održavaju se svuda po Hrvatskoj, u samoizolaciji će završiti mnogi od prijavljenih igrača i u Hrvatskom teniskom savezu je, kaže Poljak, teška odluka što i kako dalje.

- U Karlovcu se ovog vikenda održalo Regionalno prvenstvo Središnja Hrvatska za tenisače do 12 godina, danas je trebala biti završnica turnira, ali je otkazana - rekao je Poljak.

Bugarski tenisač Dimitrov zaražen koronavirusom

U Zadru je ostao član šireg Organizacijskog odbora turnira iz Upravnog odbora karlovačkog kluba Robert Crevar, te će tamo i ostati u izolaciji, a istaknuo je kako je koronavirusom zaražen bugarski tenisač Grigor Dimitrov.. No, naglasio je, nitko od karlovačkih mladih tenisača nije bio u izravnom kontaktu s Dimitrovom, koji je je već na turniru razvio i simptome bolesti.

U petak je s drugim ternisačima i košarkašima Zadra odigrao na Višnjiku revijalnu košarkašku utakmicu, na kojoj su bili i članovi Teniskog kluba Karlovac u grupi s još dvjestotinjak druge djece. Neka od te djece tražila su i dobiva potpise i slikali su se s Dimitrovim.

Iz epidemiološke službe kazali su kako je već sad sve pod kontrolom, da će se pratiti i kontakti tenisača, ali da za sada nema potrebe da se testira itko drugi osim kontakata prvoga reda. Kontakti kontakata neće se pozivati na testiranje.
Inače, neobična je okolnost da je upravo karlovački Teniski klub bio prvo žarište Covida-19 u Karlovcu, kada je oboljelo 13 osoba od kojih je jedan muškarac i umro od komplikacija te bolesti.

Portali od jutra objavljuju da je koronavirusm, uz Dimitrova, zaražen i hrvatski tenisač Borna Ćorić te kondicijski trener prije zaraženog Dimitrova, a u Zadru se provode testiranja svih koji su bili u kontaktu s Dimitrovom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!