Zastupnici Mosta nosili maske s oznakom (tć)

04.02.2021.

15:23

Autor: HRT/Hina

Mostovci u Saboru

Mostovci u Saboru

Foto: Marko Lukunic / PIXSELL

Zastupnici Mosta pojavili su na saborskoj sjednici noseći zaštitne maske za lice s inicijalima ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića (tć), rekavši kako žele poručiti da je od osobnog brendinga važniji sadržaj.

- Željeli smo poslati poruku da je od osobnog brendinga ministra Ćorića ili brendinga Vlade, puno važniji sadržaj, pojašnjavao je Mostov Nikola Grmoja. Ocijenio je da se Vlada zaključkom o reformi Hrvatske gospodarske komore (HGK), želi brendirati kao da nešto radi, a da je, tvrdi Grmoja, 'zapravo samo posvojila Mostov prijedlog'.

- Pozivam Ćorića i Vladu da prestanu raditi na dojmu i brendingu i počnu se baviti konkretnim problemima koji muče građane, poduzetnike i obrtnike, izjavio je Grmoja.

- Htjeli smo reći da umjesto naglaska na formi, treba raditi na sadržaju, a sadržaj se tiče konkretnog zakona o HGK koji je HDZ shvatio kao pitanje brendinga te naš prijedlog pretvorio u svoj, kazala je Marija Selak Raspudić.

Inicijali (tć) postali su svojevrsni 'hit' nakon što je ministar Ćorić odlučio otvoriti Twitter profil te objavio da će tvitove koje sam napiše potpisivati svojim inicijalima, odnosno s tć.

HDZ: Hvala na promociji tć; u Metkoviću nitko ne nosi maske bp ili ng

HDZ je u ime ministra gospodarstva Tomislava Ćorića zahvalio Mostovcima na nošenju zaštitne maske s njegovim inicijalima (tć) i promoviraju njegova Twittera, poručivši da naprotiv, nikome u Metkoviću ne pada na pamet ispisivati (bp) ili (ng), a kamoli izrađivati maske.

- Jadničci. Ili siročići, ako Vam je draže. Ono kad nemaš suvislih ideja, a patološki želiš svakog dana privući bar malo pažnje medija, naveo je HDZ na svom Facebook profilu.


Dodaju kako je "Most i u Metkoviću, gradu u kojem je nastao, zahvaljujući ovakvim plitkim forama, postao toliko irelevantan da ni najvećim dokoličarima ne pada na pamet ispisivati (bp) ili (ng), a kamoli izrađivati maske".

I ministar Ćorić je popodne na svome Twitter profilu poslao poruku zastupnicima Mosta. "Dirnula me današnja potpora neprežaljenih koalicijskih partnera. Kako se ono kaže; ...prva ljubav se ne zaboravlja (tć) ", naveo je Ćorić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!