Zatvara se Spaladium Arena

21.12.2022.

12:48

Autor: M.Š./Hina/HRT

Spaladium Arena

Spaladium Arena

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Sportski grad - Tvrtka posebnih namjena, koja upravlja Spaladium arenom, prestaje raditi jer nema naznaka da će grad zaustaviti ovrhu od 23 milijuna kuna, a o prodaji odlučivat će se za nekoliko mjeseci, rekla je srijedu na Trgovačkom sudu stečajna upraviteljica Natalija Mladineo.

Ovrha stiže 28. prosinca, a prema riječima Mladineo, grad se tijekom cijelog postupka nije javio kako bi se dogovorili o mogućem rješenju problema.

Na održanoj Skupštini vjerovnika svi su se danas složili s prijedlogom stečajne upraviteljice Mladineo koja je objasnila da Spaladium Areni neće staviti ključ u bravu 28. prosinca zbog njezine specifičnosti i složenosti tehnologije i kompliciranosti.

Riječ je o ovrsi vezanoj uz tražbine grada za komunualnu i vodnu naknadu.

- Pokušavamo učiniti sve da cijeli objekt zaštitimo od devastacije jer je nesporno da će - čim dvorana ostane bez struje i čuvanja jer sigurno da to ne možemo snositi ako imamo blokiran račun - ta imovina biti zapravo izložena devastaciji, rekla je Mladineo.

Odgovarajući na novinarski upit, rekla je da, prema procjenama iz 2015. godine, objekt, zemljište i tehnologija u Spaladium Areni vrijede oko 500 milijuna kuna.

- U Areni se od 28. prosinca neće održavati događaji, a o prodaji će odlučivati nakon nekoliko mjeseci, nakon što se sve operativne stvari završe, rekla je Mladineo.

- U ovakvim stečajnim postupcima s krajnjom likvidacijom troškovi i obveze komunalne naknade naplatit će se prilikom prodaje imovine stečajnog dužnika, jer tijekom cijelog stečajnog postupka nije bilo mogućnosti da se regularno naplaćuju, dodala je Mladineo.

- Grad Split zakonski je dužan postupati prema svim potraživanjima. Odluka o Spaladium Areni u potpunosti je u rukama Skupštine vjerovnika, priopćili su iz grada nakon današnjeg ročišta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!