Za Zavadlava traže 50 godina zatvora, on kaže: "Nisam kriv"

19.02.2021.

11:02

Autor: Anita Markovina Radnić/Dnevnik/B.A./HRT

Filip Zavadlav

Filip Zavadlav

Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Na suđenju za trostruko ubojstvo u Splitu Filip Zavadlav rekao je kako nije kriv i da je u vrijeme ubojstava bio na moru. Predlaže da ga se svih optužbi oslobodi.

- Ja to nisam napravio. Zašto bih ja napravio takvo nešto?, rekao je Zavadlav.


- Meni je žao što živimo u takvom društvu i nadam se da će se iz ovog izvući pouka, da se više ovakve stvari više neće događati. Ja nisam kriv, tražim da me oslobodite od optužbe i da me se nominira za dodjelu Nobelove nagradu za mir, poručio je.

Tužiteljstvo tvrdi kako je riječ o svojevrsnom terorističkome činu i traži maksimalnu kaznu od 50 godina zatvora.


Njegov odvjetnik Branko Šerić i dalje tvrdi da je bio neubrojiv, a kao dokaz navodi i Zavadlavovu današnju obranu.

Izricanje presude je 23. veljače. 

Otac ubijenog: Zavadlav je pobjednik

Novinarima je izjavu dao Vlado Ožić Paić, otac jednog od ubijenih.


- Ništa neočekivano, osim što je bijednik i kukavica, još je pokazao da je lažov, rekao je, dodavši da je htio postaviti pitanje, ali mu nije bilo dozvoljeno: "Je li moj sin Marin Ožić Paić ikada, na bilo kakav način učinio zlo Filipu Zavadlavu ili bilo kojem članu njegove obitelji?"


- Ta satisfakcija mi nije pružena, a moj sin je taj odgovor zaslužio i zaradio pravo na taj odgovor svojim životom, platio svojim životom. Nevjerojatno, ali tu satisfakciju mi je pružio njegov odvjetnik, koji je kazao da je moj sin nevin te da je poginuo slučajno i izrazio saučešće, rekao je Ožić Paić.


Dodao je da je nepobitno dokazano kako je njegov sin nevin i da nema nikakve veze s obitelji Zavadlav.


- Iskreno i odgovorno tvrdim da je Zavadlav pobjednik, bez obzira na to koliko dobio, jer u ovoj zemlji nema doživotne ni smrtne kazne. Da ima pravde, dobio bi 50 godina za svakog od njih jer jedna ili više loših epizoda iz nečijeg života ne opravdava ničije ubojstvo. Dok on jede, igra se, trenira, zafrkava, moj sin i ova dvojica momaka se raspadaju u grobnici. Mislim da to sve govori, poručio je Ožić Paić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!