13:18 / 18.05.2020.

Autor: B.A./HRT

Zavadlav ispitan putem video-linka, branio se šutnjom

Filip Zavadlav (Foto: arhiva, emisija Labirint)

Filip Zavadlav (Foto: arhiva, emisija Labirint)

Foto: - / -

Filip Zavadlav, koji je osumnjičen za trostruko ubojstvo, jutros je iznio obranu putem videoveze.
Filip Zavadlav, koji je osumnjičen za trostruko ubojstvo, jutros je iznio obranu putem videoveze te se branio šutnjom, potvrdio je za HRT njegov odvjetnik Branko Šerić.

MUP o Zavadlavu - Laička interpretacija o metadonima nije točna
• Zašto se javnost solidarizirala s Filipom?

Zavadlava se tereti da je 11. siječnja ove godine iz automatske puške ubio trojicu ljudi, nakon čega se predao, a psihijatrijsko vještačenje pokazalo je da je u vrijeme počinjenja djela bio smanjeno ubrojiv.

Šerić je tijekom današnjeg ispitivanja bio sa Zavadlavom u sobi za ispitivanje u Bolnici za osobe lišene slobode u Zagrebu.

Kako je naveo, bile su ispunjene sve procesne pretpostavke. Trebalo je i fizički potpisati zapisnik, koji je isprintan, potpisan i vraćen u Split.

- Bio sam s njim u sobi za ispitivanje, sve je ispoštivano, takve su se tehničke mogućnosti ostvarile da se to može obaviti, rekao je Šerić.

- Očekujem da će za koji dan, vjerujem do 1. lipnja, završiti istraga, da će optužnica biti podignuta, pa onda idemo dalje, dodao je.

Šerić vjeruje da Zavadlav neće još dugo ostati u zatvorskoj bolnici u Zagrebu.

- Još koji dan, a onda Uprava za zatvorski sustav mora odlučiti gdje će ga smjestiti, rekao je Šerić, koji se nada da Zavadlav neće biti u zatvoru u Splitu jer postoje informacije da mu ondje sigurnost nije zajamčena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!