09:04 / 30.07.2020.

Autor: Vijesti na 4/IMS/M.Š./HRT

Zavadlav se nije izjasnio o krivnji

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na Županijskom sudu u Splitu održano je prvo pripremno ročište u postupku protiv mladića osumnjičenog za trostruko ubojstvo u siječnju u Splitu.
Samo 15-ak minuta trajalo je pripremno ročište na Županijskom sudu u Splitu za suđenje Filipu Zavadlavu, trostrukom ubojici iz Splita. Filip Zavadlav se nije izjasnio o krivnji. Na ročište je dovezen iz gospićkog zatvora, u koji je nakon ročišta i vraćen.

- Pričao sam s njim. Bilo je važno da posluša instrukcije, sačuva mirnoću. Važno je da ga mogu kontrolirati da ne nanese štetu sebi ni postupku, izjavio je Zavadlavov odvjetnik Branko Šerić.

Državno odvjetništvo predložilo je 23 svjedoka koji će svoje iskaze davati na glavnim raspravama, a prve dvije najavljene su već za 12. i 13. kolovoza.

Glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Dinko Mešin izjavio je kako su na ročište koje će se održati 12. kolovoza pozvani roditelji ubijenih, te još 6 svjedoka. Zasad, obrana ništa nije predlagala, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!