16:32 / 27.05.2021.

Autor: Regionalni dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Završnica utrke za Gospić

Završnica utrke za Gospić

Završnica utrke za Gospić

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Gospić će gradonačelnika dobiti u drugom krugu. U završnici je dosadašnji gradonačelnik HSP-ovac Karlo Starčević, koji je u prvom krugu ostvario za 24 postotna boda bolji rezultat od protukandidata Marija Stilinovića iz HDZ-a.

Dosadašnji gradonačelnik Karlo Starčević ističe kako je aktualna gradska uprava stabilizirala proračun. Najavljuje izgradnju širokopojasnog interneta.

- Prioritet je dovoditi investitore u grad Gospić koji će otvarati nova radna mjesta. Sljedeći će korak biti završetak projekata koje smo započeli, a to su aglomeracija, vodoopskrba širokopojasna mreža, razvoj sportske infrastrukture, nabraja Karlo Starčević, kandidat HSP-a za gradonačelnika Gospića.

Stilinović bi dao zamah razvoju gospodarstva, turizma, izgradnji infrastrukture te kulturnim i sportskim programima. Smatra da gradska uprava nije osigurala uvjete i prostor za nove investitore.

- Izgradnja istočne gradske zaobilaznice kojom bi otvorili taj potpuno ne iskorišten, a prekrasan dio grada s potencijalom upravo za razvoj gospodarstva kroz otvaranje poduzetničke zone na tom području, kaže Mario Stilinović, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Gospića.

Ističe da je kao direktor tvrtke u dvije godine povukao gotovo 400 milijuna kuna iz EU fondova, stotinu više od gradske vlasti koja je trebala i mogla više.

- Također mislim da gradonačelnik nije u sve 4 godine aktivno radio i slušao potrebe građana tek možemo vidjeti da u zadnjih 2 mjeseca se to aktiviralo i da se odjednom otvorila gradilišta na periferiji grada i u samom centru grada, dodaje Stilinović.

Ljudski potencijali su godinama sustavno uništavani, ističe Starčević, stoga svojom gradonačelničkom plaćom stipendira gospićke studente.

- Želimo provesti program strateške proizvodnje u suradnji s vladom RH, jer bez razvoja ljudskih potencijala i razvoja proizvodnje, neće biti uspjeha, ne samo u Gospiću nego nigdje u Hrvatskoj. upozorava Starčević.

Mladi odlaze, pa su investicije u nova radna mjesta prioritet - ono je u čemu se obojica slažu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!