Dojava o bombi u zagrebačkom Avenue Mallu lažna

18.05.2022.

15:10

Autor: T.V./HRT

Zbog dojave o bombi evakuiran zagrebački Avenue Mall

Zbog dojave o bombi evakuiran zagrebački Avenue Mall

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Zagrebačka policija izvijestila je da je protueksplozijskim pregledom u srijedu poslijepodne utvrđeno da je dojava o eksplozivnoj napravi u trgovačkom centru Avenue Mall u Novom Zagrebu bila lažna.

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je da je pregledom koji je završen oko 16,15 sati utvrđeno da je riječ o lažnoj dojavi.

Dodaju da će "provesti kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja identiteta počinitelja".

Policija je prije izvijestila da je oko 13.45 zaprimila dojavu o "mogućoj eksplozivnoj napravi" u Avenue Mallu, nakon čega su evakuirani zaposlenici i posjetitelji tog trgovačkog centra.

Galerija
Zbog dojave o bombi evakuiran zagrebački Avenue Mall, Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Zbog dojave o bombi evakuiran zagrebački Avenue Mall, Foto:  Igor Kralj/PIXSELLZbog dojave o bombi evakuiran zagrebački Avenue Mall, Foto:  Igor Kralj/PIXSELL

Pred Avenue Mall stigao je i zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet koji je okupljenim novinarima rekao da je policija odmah nakon zaprimljene dojave o bombi na teren poslala pirotehničare.

- Do sada je pola prostora pregledano. Očekuje se da će za jedno sat vremena cijeli centar biti pregledan i vraćen u funkciju, rekao je  Korlaet. U trenutku dojave u centru je bilo oko 1000, 1500 ljudi, istaknuo je dodavši kako trenutačno iz garaže ne mogu izaći oni koji su u njoj parkirali.

- Ja to promatram kao nekakvu lošu provokaciju, mislim da nema nikakvog razloga za paniku, da se radi o lažnoj dojavi koja ima za cilj unijeti nesigurnost, poručio je zamjenik zagrebačkog gradonačelnika.

Oko 13.45 zagrebačka je policija dobila dojavu o mogućoj eksplozivnoj napravi u trgovačkom centru Avenue Mallu. Policija je odmah izašla na teren. 

- Građani su evakuirani, oko Avenue Malla je policijska traka. Policajci s potražnim psima su u ovome trenutku u tom trgovačkom centru u Novom Zagrebu. Neslužbeno doznajem da je dojava o bombi, baš kao i u slučaju dojave o bombi u Arena Centru, došla elektroničkom poštom, dakle vrlo sličan scenarij, srećom, s nešto manje posjetitelja centra nego što je to bilo prije mjesec dana. Mirno su izašli van, zaposlenici stoje ispred centra, stigao je i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet koji nadgleda situaciju i očekuje nove informacije od policije, javio je novinar Hrvatskoga radija Ivan Hlupić.

Ovo je već druga dojava o bombi u Zagrebu u kratkom vremenu.

Prije mjesec dana evakuiran je Arena centar zbog dojave koja je također bila lažna.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!