13:09 / 18.12.2019.

Autor: HRT

Zbog optužbi za nadriliječništvo djelatnici Srebrnjaka organiziraju prosvjed

Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Odluku o tome jutros je jednoglasno donijelo Stručno vijeće bolnice, koje smatra da se tvrdnjama o nadriliječništvu obmanjuje javnost, a bolnica kleveće.
Zbog optužbi za nadriiječništvo na jučerašnjoj sjednici Gradskog odbora za zdravstvo, djelatnici Dječje bolnice Srebrnjak održat će sutra u podne prosvjed kako bi zaštitili svoj i dignitet pacijenata koje liječe.

Odluku o tome jutros je jednoglasno donijelo Stručno vijeće bolnice, koje smatra da se tvrdnjama o nadriliječništvu obmanjuje javnost, a bolnica kleveće.

Podsjećaju kako je Dječja bolnica Srebrnjak certificirani centar izvrsnosti Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Europske unije te da svom poslu pristupaju multidiscplinarno, što znači da u liječenju djece uz pedijatre sudjeluju mnoge druge struke, poput psihologa, fizioterapeuta, nutricionista, molekularnih biologa itd.
Grad optužuje Nogala za nadriliječništvo
Nakon smjene Bore Nogala s dužnosti ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, Grad Zagreb protiv njega je podnio kaznenu prijavu zbog nadriliječništva, a na tematskoj sjednici Odbora za zdravstvo i kontrolu zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević prozvala je Nogala i bolnicu za nadriliječništvo.

- Mi smo zaključili iz nalaza Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje da su se u bolnici, nažalost, bavili i nadriliječništvom. Znam da je to dr. Nogalu smiješno, a bit će mu još smješnije s obzirom na kaznenu prijavu koju smo danas podnijeli - rekla je Pavičić Vukičević.

Na te optužbe odgovorio je prozvani liječnik.

- Da sam ravnatelj, oštro bih protestirao protiv takvih riječi. Mislim da to ne stoji i ne dozvoljavam da se tako govori o Dječjoj bolnici Srebrnjak, koju smo mukotrpno stvarali - rekao je Boro Nogalo.

Ustvrdio je da je njegova smjena namještena i da odluka o razrješenju, koju je donijela predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak Ana Stavljenić Rukavina, nije u skladu sa zakonom jer bolnica nije u zakonskom roku donijela novi statut.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!