Zbog produljenog vikenda pojačan promet u smjeru mora

08.06.2023.

Zadnja izmjena 12:19

Autor: Vijesti/HRT

Pojačan promet zbog produženog vikenda

Pojačan promet zbog produženog vikenda

Foto: Sanjin Strukic / Pixsell

Od jučer poslijepodne pojačan je promet u smjeru mora. S naplatne postaje Lučko za Dnevnik HRT-a javila se Jelena Šarić koja je opisala današnje stanje na cestama i novu prometnu regulaciju.

Kolona na Lučkom oko 1 kilometar


- Velik je pritisak na naplatnim postajama, povećan priljev vozila stiže i s obilaznice, a kolona pred naplatnim postajama Lučko dugačka je oko jednog kilometra. Nema zastoja i dužih čekanja, riječ je o koloni u pokretu. Dok je jučer kroz naplatne postaje Lučko prošlo više od 40 tisuća vozila, danas do 12 sati prošlo je gotovo 25 tisuća vozila. Možemo reći da je ovaj produljeni vikend svojevrstan uvod u turističku sezonu, a ove se godine očekuje rekordan broj vozila na cestama, pogotovo ako je suditi prema prvih pet mjeseci ove godine. Promet na autocestama povećan je za 14% u odnosu na lani, rekla je Šarić.

Nova regulacija prometa

Na najvećim naplatnim postajama u državi uvedena je i nova regulacija prometa.

- Umjesto 3, sada su 4 traka na naplatnim postajama. Krajnja tri traka su sužena, predviđena su za osobna vozila, dok je krajnji desni trak predviđen za autobuse i kamione. Ulaskom Hrvatske u Schengen granice nisu više one koje zaustavljaju promet, nego se sav taj promet slijeva na naplatnim postajama Lučko. Za vozače koji imaju uređaj ENC novost je da se sada njime moge koristiti na svim trakovima, više nema potrebe da se prestrojavaju u krajnje desne trakove, objasnila je Šarić.

Stranice HAK-a hakirane

- Također, napomena za sve putnike koji planiraju danas krenuti na put: stranice Hrvatskog autokluba hakirane su tako da se na njima ne može pristupiti informacijama o stanju u prometu. Radi se na otklanjanju posljedica hakerskog napada, a do tada će se sve informacije moći pronaći kod izvjestitelja Hrvatskog autokluba na Drugom programu Hrvatskog radija, naglasila je Šarić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!