18:55 / 08.01.2019.

Autor: HRT

ŽDO Bjelovar: Provode se izvidi u vezi s govorom mržnje

-

-

Foto: - / -

O rezultatima izvida kao i državnoodvjetničkoj odluci u predmetu javnost će biti pravovremeno obaviještena.
Županijsko državno odvjetnišvo Bjelovar objavilo je priopćenje u kojem se među ostalim navodi da je Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici nakon sastanka s policijom dalo nalog za provođenje izvida u vezi informacijom da je jedan hrvatski državljanin na Facebooku objavio fotografije i teksta koji upućuju na sumnje na počinjenje kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju.

Priopćenje prenosimo u cijelosti: "Povodom zaprimljenih novinarskih upita odgovaramo da je Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici, nakon sinoć zaprimljene dojave policije o objavi na facebook profilu jednog hrvatskog državljanina na kojoj su objavljeni fotografija i tekst koji upućuju na sumnje na počinjenje kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju iz članka 325. Kaznenog zakona u odnosu na srpsku nacionalnu manjinu, jutros održalo sastanak s policijom i dalo nalog za provođenje izvida. (8. 1. 2019.) O rezultatima izvida kao i državnoodvjetničkoj odluci u predmetu javnost će biti pravovremeno obaviještena. Državno odvjetništvo ovim priopćenjem ujedno odgovara i na prozivanja o nepostupanju po službenoj dužnosti".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!