Zdravstveni djelatnici čekaju dogovor "crno na bijelo"

12.09.2019.

12:20

Autor: D.M./HRT

default error photo
Nastavljeni su prosvjedi zdravstvenih djelatnika. Ovaj put izašli su ispred zagrebačke Kliničke bolnice Merkur i Opće bolnice u Čakovcu.
Nastavljeni su prosvjedi zdravstvenih djelatnika. Ovaj put izašli su ispred zagrebačke Kliničke bolnice Merkur i Opće bolnice u Čakovcu. Ministar zdravstva Milan Kujundžić jučer je na sjednici užeg kabineta predstavio zahtjeve sindikata te rekao da bi se plaće trebale povećati za 7 postoi to s datumom 1. rujna.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
Predstavnici sindikata i Ministarstva sutra će sjesti za stol da vide mogu li usuglasiti konačni dogovor. Međutim predstavnici sindikata će tek nakon tog sastanka prijedlog dogovora proslijediti svim podružnicama i čekaju odgovor. Poručuju kako više neće ići na povjerenje, jer su izigrani puno puta. Prosvjede su najavili dok dogovor ne dobiju. Sutra će se prosvjedovati u Bjelovaru, Slavonskom Brodu i KBC-u Dubrava. - Ministar Kujundžić vodi pregovarački tim. I naše ministarstvo i ministarstvo financija imaju svoje sudionike na tim sastancima i sutra bi se mogao postići dogovor, kazao je ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović. Na pitanje koliki je stupanj vjerojatnosti da se sutra postigne dogovor kazao je: "Vrlo visoka".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!