Zekanović: Nečuveno da kolega drugom fotografira mobitel i distribuira sadržaj

10.05.2023.

12:36

Autor: M.M./Hina/HRT

Hrvoje Zekanović

Hrvoje Zekanović

Foto: Patrik Macek / Pixsell

Zastupnik HDS-a Hrvoje Zekanović pozvao je u srijedu kolege da budu na oprezu, ocijenivši 'nečuvenim' da jedan zastupnik drugom fotografira mobitel, čime se referirao na svoju nedavnu razmjenu poruka s glasnogovornikom HDZ-a koju je netko snimio i objavio.

Nečuveni je događaj kada jedan kolega drugom fotografira mobitel i distribuira sadržaj, privatnu korespodenciju, medijima, kazao je Zekanović u slobodnom govoru osvrnuvši se objavu fotografije zaslona njegova mobitela.

Pozvao je Sabor da se te kolege smjesti u prvi red kao kazna u školi kako više nikome ne bi mogli škiljiti u mobitel" ili da svima kupi security screen.

Budite na oprezu i sakrijte mobitel jer sadržaj može doći njima u ruke, pozvao je.

Zekanović je u slobodnom govoru pozvao i da se ne zaboravi Bleiburška tragedija. Bleiburg je postao simbol patnje jednog naroda, a bilo je pokušaja da se zaboravi svako sjećanje na jednu od najvećih žrtava jednog naroda u Drugom svjetskom ratu, kazao je.

- Bleiburg je postao sinonim i za Jazovku i za Hudu jamu i za Dravograd i Maceljsku šumu. Bleiburg moramo stalno spominjati, u svakom svibnju, ali ne samo u svibnju, istaknuo je.

- Dok s jedne strane, iz mog djela političkog spektra, imamo osudu svih totalitarnih režima s pravom, s druge strane osuđuje se samo jedan totalitarni režim. Mislim da bi s ljevice koja bi trebala biti progresivna, ali je regresivna, danas oporba u hrvatskom Saboru, trebali čuti jasnu i glavnu osudu komunističkih režima, a pogotovo onog jugoslavenskog koji je odgovoran za bleiburšku tragediju, kazao je Zekanović.

Da se Bleiburg ne smije zaboraviti istaknuo je i Marijan Pavliček (Hrvatski suverenisti). Čelni ljudi Hrvatske bili su u Jasenovcu gdje su se prisjetili stradavanja tijekom NDH, očekujem da će isti biti i na svetoj misi na Bleiburgu i odaju počast žrtvama, rekao je.

Ahmetović (SDP): Slobodno novinarstvo ne može se kupiti novcem


Mirela Ahmetović (SDP) upozorila je na ugrožavanje slobode medija ustvrdivši da se novcem državnih obveznika plaća promocija HDZ-ove politike, Plenkovićeva velebna postignuća, Filipovićeva samohvala.

Tvrdi Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja odlučilo je vašim novcem platiti promociju HDZ-ovih gospodarskih politika.

Od dvije ponude za samopromociju Ministarstvo je odabralo skuplju ponudu, u izdanjima izdavačke kuće Jutarnjeg lista, za 257 tisuća eura godišnje čitati ćete o čuvarima vašega novca i to ćete štivo sami platiti, radi se o 700 eura koje ćete dnevno plaćati za reklamu HDZ-ovih reklama, za koliko blagajnica radi cijeli mjesec, rekla je Ahmetović.

Poručila da se slobodno novinarstvo ne može kupiti novcem, ono ovisi o svojim čitateljima i vlastitoj kvaliteti i da takvih medijskih kuća i novinara ima u Hrvatskoj, "koji neuspjeh i lopovluk zovu pravim riječima a ne dobrim politikama".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!