Zekanović poziva da na saslušanje dođe Božo Petrov

13.10.2022.

12:14

Autor: M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Hrvoje Zekanović i Miro Bulj

Hrvoje Zekanović i Miro Bulj

Foto: HTV / HRT

Afera "Ina" ipak je bila tema na saborskim hodnicima. Konferenciju za novinare održao je Hrvoje Zekanović, koji je govorio o popisu pozvanih na saslušanje pred Antikorupcijskim vijećem. Zekanović kaže da Nikola Grmoja nezakonito vodi to vijeće te ga poziva da na saslušanje dođu i Božo Petrov, kao bivši potpredsjednik Vlade, te još dvojica bivših Mostovih ministara kad je riječ o arbitraži s MOL-om i sisačkoj rafineriji.

- Ono što svi znaju da je Hrvatska oštećena za dvije milijarde kuna jer je na inzistiranje Bože Petrova Hrvatska ušla u arbitražu. Također želim da se pozovu dva bivša Mostova ministra - Panenić i Dobrović, koji su također uspješno radili očito na zatvaranju sisačke rafinerije, a upravo je sisačka rafinerija bila tema prošle sjednice Antikorupcijskog vijeća, rekao je Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik HDS-a.


- Božo Petrov će doći i svaki od nas će doći jer sve Vlade ispred nas su isporučivale Inu, našu najveću kompaniju, Mađarima. Zbog čega se boje doći drugi, zbog čega se boji doći Andrej Plenković, a Božo Petrov će doći, rekao je Miro Bulj iz Mosta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!