ZG Holding se ispričava, sporni oglas ne predstavlja vrijednosti tvrtke

17.11.2022.

17:17

Autor: Hina/HRT/D.S.

Zgrada Zagrebačkog Holdinga

Zgrada Zagrebačkog Holdinga

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL

Zagrebački holding ispričao se zbog objave oglasa prepunog rodnih stereotipa, istaknuvši da riječ o nesporazumu u komunikaciji, a da su članak prije objave provjerili Holdingovi operativci, ali ne i Uprava.

Radi se o objavi oglasa Zagrebačkog holdinga o odvajanju otpada, s protagonisticom kućanicom Anom, bivšom bankaricom, prepunog rodnih stereotipa, koji je objavljen, a potom uklonjen na jednom internetskom portalu.


Nažalost, došlo je do nesporazuma u komunikaciji i objave oglasnog članka na jednom portalu koji ni u kom slučaju ne predstavlja vrijednosti tvrtke jer se protivimo rodnim stereotipima. Ispričavamo se svima koje je članak povrijedio, poručili su iz Holdinga u odgovoru Hini. 


Dodaju da je oglasni članak prošao provjeru Zagrebačkog holdinga na operativnoj razini, ali bez znanja i suglasnosti uprave društva. 


Oglas je napravio Native studio Tportala u sklopu edukativne kampanje o odvajanju otpada, a posredstvom Real grupe. Ta je tvrtka odabrana za zakup medijskog prostora nakon otvorenog postupka javne nabave kao najpovoljnija ponuda, ističu.  


Iz Holdinga su otkrili kako je ugovorena cijena oglasa 15.000 kuna za 10.000 prikaza.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!