19:48 / 14.03.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/P.F./HRT

Zima pokazala zube u Gorskom kotaru

Zima pokazala zube u Gorskom kotaru

Zima pokazala zube u Gorskom kotaru

Foto: Dnevnik / HRT

Stigla je najavljena promjena vremena.

Najviše se, za sada, osjeća u Gorskom kotaru gdje pada snijeg i puše olujna bura. Bilo je i nesreća na cestama. Na terenu je riječka ekipa HRT-a i doznajte kakvo je stanje večeras.

- Gust snijeg stvorio je velike probleme u prometu. No snijeg nije jedini razlog tih problema. Tu su i neodgovorni vozači koji su na put krenuli ili s lošim zimskim gumama ili čak s ljetnim gumama bez odgovarajuće zimske opreme. Bilo je zastoja, vozilo se uz ograničenja u kolonama. Bilo je i lakših prometnih nesreća, nasreću samo s materijalnom štetom. Dežurne ekipe su na terenu, ceste se čiste. No za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema niti jednog pravca prema Rijeci i Dalmaciji ili obrnuto. Probleme stvara i jak vjetar, rekla je u središnjem Dnevniku HTV-a novinarka Dajana Kruneš.

Promjena vremena je nagla i kratkotrajna, ali intenzivna. Prema prognozama, snijeg će do jutra uglavnom prestati, a i bura tijekom dana popustiti.

Detaljnije na poveznici u prognozi Tomislava Kozarića, dipl. ing. iz DHMZ-a:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!