Zločinački udruženi u Zagrebu krali automobile i rastavljene ih prodavali

06.04.2023.

16:24

Autor: Hina/HRT/A.V.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Zagrebačka policija četvoricu je uhitila i osumnjičila da su u Zagrebu, zločinački se udruživši, krali i na dijelove rastavljali te ih prodavali prema ranije dogovorenim narudžbama, pri čemu su pronađena četiri ukradena automobila vrijedna oko 38 tisuća eura.

Iz policije su u četvrtak objavili da su, u suradnji s kriminalistima Ravnateljstva policije i Uskokom, kriminalistički istražili 44-godišnjaka te trojicu u dobi od 41, 21 i 26 godina koje je povezao u zločinačko udruženje, kao i druge zasad nepoznate osobe.


Prema naputcima 44-godišnjaka, od veljače do jučer na području Zagreba krali su više automobila i radi daljnje preprodaje rastavljali njihove dijelove.


Prvoosumnjičeni i 26-godišnjak terete se su da su dogovarali prodaju dijelova ukradenih automobila, koje je po postignutom dogovoru s kupcima krao i rastavljao 41-godišnjak.


Krađu je činio tako što je razbijao stakla automobila te, određenim preinakama i uz pomoć prikladnih elektroničkih uređaja, vozila stavljao u pogon s ukradenim registarskim pločicama.


Sukladno uputi vozila je odvozio na dogovorene lokacije, gdje su ih 44-godišnjak i 21-godišnjak rastavljali na dijelove.


U prodaji tih dijelova spriječili su ih policajci, koji su pronašli četiri ukradena automobila vrijednih oko 38.800 eura, dok još tri auta osumnjičeni nisu uspjeli ukrasti.


U sklopu istrage obavljeno je više pretraga domova i drugih prostorija osumnjičenih, pri čemu je pronađeno više mobitela, oružja, streljiva i registarskih pločica, kao i više komada elektroničkih uređaja koju su pripadali ukradenim vozilima.


Nakon dovršene istrage sva četvorica su pritvorena te kazneno prijavljena zbog zločinačkog udruženja, krađe u sastavu zločinačkog udruženja i krivotvorenja isprave.


Vezano za oduzete predmete policija nastavlja kriminalističko istraživanje te će o svemu utvrđenome obavijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!