16:53 / 04.03.2021.

Autor: Vijesti u 17/HRT

Župa dubrovačka, novo žarište na jugu

Dubrovačka bolnica

Dubrovačka bolnica

Foto: Grgo Jelavic / PIXSELL

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji - stanje se i dalje ne smiruje. U posljednja 24 sata - zabilježeno su 94 novozaražene osobe. Pozitivan je gotovo svaki četvrti testirani.


Novo je žarište, čini se - Župa dubrovačka. Epidemiolozi smatraju da je jedan od uzroka takve situacije pojava britanskog soja na tom području.

- Dobra vijest je, s druge strane, što se tiče Konavala - da posljednjih tjedan dana imamo stagnaciju. Dakle, nemamo povećani broj oboljelih, ali je on dosta visok, za razliku, recimo, od općine Župa dubrovačka. Ona sada ide nešto većim stopama, brže raste nego ostale jedinice lokalne samouprave, izjavio je ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić.


S obzirom na nezadovoljavajuću epidemiološku situaciju na širem dubrovačkom području Dubrovačko-neretvanska županija dala je preporuka da se od 8. ožujka u osnov­nim i srednjim škola­ma u Gradu Dubrovniku te općinama Župa dubrovačka i Konavle i dalje nast­avi on-line nastava. Izuzetak su završni raz­redi srednjih škola u Gradu Du­brovniku, za koje je preporučeno da i da­lje nastavu pohađaju redovno u školskim učionicama.

Županija je odluku donijela temeljem mišljenja županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!