12:01 / 15.12.2018.

Autor: HRT

"Žuti prsluci Hrvatska" prosvjedovali u Zagrebu, Puli, Rijeci, Čakovcu...

-

-

Foto: - / -

Po uzoru na prosvjednike u Francuskoj, "Žuti prsluci Hrvatska" održali su prosvjede u nekoliko hrvatskih gradova.
Po uzoru na prosvjednike u Francuskoj, u isto vrijeme na glavnom zagrebačkom trgu prosvjedovalo je i 30-ak građana nezadovoljnih stanjem u državi, socijalnim statusom i prilikama koje vladaju u političkom i društvenom životu.

"Žuti prsluci Hrvatska" istaknuli su svoje ciljeve - to je beskompromisni obračun s korupcijom, reforma pravosuđa, novi ovršni zakon, zakon o podrijetlu imovine. Najavljuju daljnje prosvjede.

I u Puli prosvjed. U 13 sati na Portarati se okupilo stotinjak prosvjednika, njih 50-ak u prslucima. Svatko je stigao iz nekog svojeg razloga, najčešće zbog gašenja Uljanika, ali i visokih živonih troškova, malih plaća, no svi s istom porukom - nismo zadovoljni stanjem u državi. Razočarani su, kako kažu, malim odazivom, ali i ustvrdili da je to slika današnje apatične Hrvatske.Poruku potpore sudionicima zagrebačkog prosvjeda "Žuti prsluci Hrvatska" s glavnog je čakovečkog trga poslala međimurska Inicijativa "Ovršni ustanak". I na riječkom Korzu okupili su se građani u znak potpore zagrebačkom prosvjedu.
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!