Komemoracija za sedmero srpskih civila stradalih u Oluji

26.08.2023.

14:18

Autor: HRT/IMS

U selu Gošiću, u Šibensko-kninskoj županiji, održana je komemoracija za sedmero starijih civila srpske nacionalnosti ubijenih na kućnom pragu nakon završetka vojno-redarstvene operacije Oluja.

Do danas zločinci nisu pronađeni i kažnjeni, a ono što se zna je da su u selo stigli u bijelom automobilu i počinili ubojstva. O slučaju se vodila istraga, ali i kazneni postupak.

- Postupak koji je vođen nije bio za ratni zločin već za ubojstvo iz koristoljublja ali istraga i optužnica su bili na klimavim nogama da se na kraju od optužnice odustalo, stvar se vratila na početak tako da danas mi ne znamo tko je bio u bijelom autu tko je bio počinitelj zločina, rekao je Boris Milošević, saborski zastupnik SDSS-a.

- Mi se ovdje okupljamo sjećamo se svih ubijenih ali jednako tako sjećamo se i ubijenih Hrvata na ovim prostorima i to je ona poruka koju stalno ponavljamo i nadamo se da se čuje i da postoji ona većina koja djeluje u tišini i koja uvijek razumije naše poruke, dodala je Anja Šimpraga, potpredsjednica Vlade.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!