Petir i čelnik Ahmadije o potrebi međureligijskog dijaloga

19.12.2022.

13:58

Autor: Hina/HRT

Marijana Petir i Munawwar Khan

Marijana Petir i Munawwar Khan

Foto: Vijesti / HRT

Predsjednica odbora za poljoprivredu i voditeljica međunarodne skupine prijateljstva Hrvatska-Izrael Marijana Petir primila je Munawwara Khana, predsjednika muslimanske vjerske udruge Ahmadije, koja postoji u Hrvatskoj posljednjih osam godina. Razgovarali su o potrebi međureligijskog dijaloga. 

- Tema našeg današnjeg razgovora je kako Ahmadije žive u Pakistanu i kako se vjerske slobode mogu unaprijediti diljem svijeta. A isto tako, s obzirom na to da oni imaju i tu svoju malu zajednicu u Hrvatskoj, razgovarat ćemo i o njihovom načinu života i kako su se snašli ovdje u Hrvatskoj, rekla je Petir.


- Na razini vjere, kad se vidi da kršćani, što je većina ljudi u RH, i mi kao muslimani imamo jednog boga, onda kao u službi božjoj možemo zajedno raditi i onda možemo i pogledati što su naši problemi - koje vi imate probleme, kakve mi imamo probleme, kako mi se snalazimo ovdje kao jedna manjina i kako možemo jedni druge zaštititi, rekao je Khan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!