Automobile ukradene u zemljama EU-a prepravljali i prodavali u Srbiji

18.08.2023.

13:25

Autor: Hina/HRT

Srbijanska policija objavila je snimku uhićenja

Srbijanska policija objavila je snimku uhićenja

Foto: MUP Srbije / Screenshot

Srbijanska policija uhitila je sedam osoba na teritoriju Kraljeva i Loznice, a za još jednom traga pod sumnjom da su kao organizirana kriminalna skupina u nekoliko zemalja Europske unije počinili više kaznenih djela prijevara, pranja novca, falsificiranja i prikrivanja, priopćio je u petak MUP Srbije.

U policijskoj akciji oduzeti su osobni automobili visoke klase, luksuzni kamperi, te kombi vozila. Uhićeni se terete da su vozila, ukradena na teritoriju zemalja EU-a, dovozili u Srbiju, prepravljali ih u unaprijed određenim garažama i radionicama, a potom prodavali, stekavši milijunsku korist.


Pretresom stanova i radionica osumnjičenih nađeno je i zaplijenjeno više desetaka tisuća eura, veće svote dinara, oružje i streljivo u ilegalnom posjedu, te veća količina auto-dijelova.


Nađena je i elektronička oprema za prepravljanje brojeva na šasiji i motorima, te većina falsificirane prateće dokumentacije i registarskih oznaka.


Uz policijsko zadržavanje do 24 sata uhićenima slijedi kaznena prijava i privođenje pred tužitelje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!