Banožić na Kosovu potpisao memorandum o suradnji na području obrane

10:06 / 17.12.2021.

Autor: V.G./HRT

Banožić na Kosovu potpisao memorandum o suradnji

Banožić na Kosovu potpisao memorandum o suradnji

Foto: HTV / HRT

Ministar obrane Mario Banožić boravi u službenom posjetu Republici Kosovu. Tijekom prijepodneva održao je radni sastanak s kolegom Armendom Mehajem, nakon čega su potpisali memorandum o suradnji na području obrane. 

- Time osnažujemo suradnju u velikom broju područja. Siguran sam da ćemo kroz ojačanu obrambenu suradnju povezati naše zemlje, prije svega u političkom, vojnom, ali isto tako i u ekonomskom kontekstu, izjavio je Mario Banožić, ministar obrane.

Ministar Banožić na Kosovu će obići sjedište NATO operacije KFOR, nakon čega će se u Campu Villagio susresti s pripadnicima Hrvatske vojske koji se nalaze u NATO operaciju KFOR.

Ministar obrane Mario Banožić u sklopu službenog posjeta Republici Kosovu u četvrtak je posjetio hrvatsku zajednicu u Janjevu i Hrvatsku udrugu sv. Nikole Janjevo, rekavši da podupire svako nastojanje za poboljšanje života Hrvata na području Janjeva, priopćeno je iz MORH-a.

Banožić se susreo se s predsjednikom Hrvatske udruge sv. Nikole Janjevo Sebastijanom Čolakićem, predstavnikom hrvatske nacionale manjine Općine Lipnjan Franjom Golomeom, župnikom Župe sv. Nikole don Matejom Palićem te župljanima. U Župi sv. Nikole domaćini su ga upoznali s radom udruge i položajem Hrvata u Janjevu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!