Biden će održati govor o stanju nacije 7. veljače

14.01.2023.

08:29

Autor: T.V./HRT/Hina

Biden

Biden

Foto: Tom Brenner / REUTERS

Američki predsjednik Joe Biden održat će 7. veljače govor o stanju nacije, tradicionalni politički govor predsjednika pred američkim Kongresom.

U skladu s tradicijom, predsjednik Zastupničkog doma, republikanac Kevin McCarthy, u petak ga je pismom pozvao da se obrati parlamentarcima.

Biden se raduje razgovoru s republikancima, demokratima i zemljom o tome kako zajedno raditi na nastavku izgradnje gospodarstva koje radi za sve, jačajući našu konkurentnost u svijetu, održavajući sigurnost američkog naroda i ujedinjujući zemlju, objavila je Bijela kuća.

Prvi put otkako je izabran, predsjednik će se obratiti podijeljenom Kongresu: republikanci su osvojili tanku većinu u Domu nakon izbora na sredini mandata u studenom. Demokrati su zadržali kontrolu nad Senatom.

- Američki narod nas je poslao u Washington da damo novi smjer zemlji, da nađemo zajednički jezik i da razgovaramo o svojim prioritetima, rekao je u pismu predsjednik Zastupničkog doma, republikanac Kevin McCarthy.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!