12:43 / 18.09.2020.

Autor: I.D./HINA

BiH ima 292 novozaraženih, četiri smrtna slučaja

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Federaciji BiH testirano je 1567 uzoraka, a zaraza je potvrđena u 194 slučaja. U RS su testirali 641 uzorak, a zaraza virusom SARS-CoV-2 otkrivena je u 98 slučajeva.
Nova 292 slučaja zaraze koronavirusom prijavili su u petak entitetski zavodi za javno zdravstvo u Bosni i Hercegovini, u kojoj su od posljedica zaraze u protekla 24 sata umrle četiri osobe.

U Federaciji BiH testirano je 1567 uzoraka, a zaraza je potvrđena u 194 slučaja. U Republici Srpskoj su testirali 641 uzorak, a zaraza virusom SARS-CoV-2 otkrivena je u 98 slučajeva.

Ravnatelj Instituta za javno zdravstvo RS Brasinak Zeljković potvrdio je kako je epidemiološka situacija posljednjih dana lošija nego prije, ali je ustvrdio kao je stanje ipak pod nadzorom.

- Stanje je stabilno, ali nismo zadovoljni brojkama. S obzirom na ponašanje pojedinaca i dalje ćemo imati ovakvu situaciju, kazao je Zeljković na konferenciji za novinare.

Dodao je kako najčešći način širenja zaraze ostaju privatne zabave te slučajevi dolaska iz inozemstva, ali i stanje u nekim gospodarskim granama u kojima se ne poštuju epidemiološke mjere.

Od izbijanja epidemije u BiH do sada registrirano je malo više od 24.900 slučajeva zaraze; umrle su 753 osobe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!