10:04 / 25.03.2020.

Autor: Špela Cvitković Ilčić/IMS/HRT

BiH: Treći smrtni slučaj zbog koronavirusa

Foto: REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Foto: REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Foto: - / REUTERS

Treći smrtni slučaj u Bosni i Hercegovini izazvan koronavirusom. Nakon žene iz Bihaća, muškarca iz Konjica, u Sarajevu je preminula ženska osoba kojoj je naknadnim testiranjem potvrđen koronavirus.
Treći smrtni slučaj u Bosni i Hercegovini izazvan koronavirusom.  Nakon žene iz Bihaća, muškarca iz Konjica, u Sarajevu je preminula ženska osoba kojoj je naknadnim testiranjem potvrđen koronavirus.

U Bosni i Herecegovini do sada je potvrđeno 166 slučajeva zaraze. Jučer je potvrđeno 30 novih slučajeva, što je najveći broj zaraženih od početka epidemije u Bosni i Hercegovini.

Novi slučajevi registrirani su u Sarajevu, Širokom Brijegu, Bosanskoj Krupi, Bihaću, Visokom, Mostaru, Brezi, Banjoj Luci i Laktašima.

Vijeće ministara donijelo je dodatne odluke o ograničenju kretanja u Bosni i Hercegovini. Nove odluke stupaju na snagu u ponedjeljak, 30. ožujka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!