22:57 / 17.09.2020.

Autor: HRT/Hina

Bjelorusija će zatvoriti granicu s Poljskom i Litvom

Foto: Tut.By/REUTERS

Foto: Tut.By/REUTERS

Foto: - / REUTERS

Bjelorusija je u političkoj krizi od predsjedničkih izbora 9. kolovoza obilježenih optužbama za prevaru koje su izazvale masovne prosvjede protiv Lukašenka, na vlasti od 1994.
Bjeloruski predsjednik Aleksander Lukašenko izjavio je da je Bjelorusija prisiljena zatvoriti granicu s Poljskom i Litvom te pojačati kontrolu na granici s Ukrajinom.

Bjelorusija je u političkoj krizi od predsjedničkih izbora 9. kolovoza obilježenih optužbama za prevaru koje su izazvale masovne prosvjede protiv Lukašenka, na vlasti od 1994.

Glasnogovornik poljske vlade Piotr Muller rekao je Reutersu kako Poljska nema nikakve informacije o tome da je granica zatvorena. Poljsko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je agenciji PAP da granica funkcionira uobičajeno, prema informacijama granične policije.

Šef litvanske granične službe Rustamas Liubajevas također je rekao da je na granici stanje normalno. Dodao je da su mu bjeloruski graničari rekli kako nisu dobili nikakve naredbe ni upute. Pokušavamo prikupiti više informacija, dodao je.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!