Bjelorusija izvijestila o napadu na diplomate u Londonu

17:36 / 20.12.2021.

Autor: P.F./Hina

London

London

Foto: Ilustracija / Shutterstock

 Bjelorusija je priopćila da je skupina ljudi fizički napala neke od njezinih diplomata, teško povrijedivši jednog od njih u incidentu u nedjelju navečer te je oštetila fasadu njezina veleposlanstva u Londonu.

Jedan od diplomata primio je liječničku pomoć zbog slomljenog nosa, laganog potresa mozga i slomljenog zuba, objavilo je bjelorusko ministarstvo vanjskih poslova na internetskoj stranici.

Napadači su se pokušali sakriti, ali neki od njih su privedeni i smatra se da pripadaju radikalnoj emigrantskoj skupini pod nazivom "Nadzeja", navodi se.

Čini se da je Facebook grupa s istim imenom podržala članove bjeloruske političke oporbe koja je slomljena u gušenju masovnih protuvladinih prosvjeda prošle godine.

Bjelorusko ministarstvo priopćilo je da je pozvalo britanskog diplomatu kako bi prosvjedovalo zbog incidenta i zahtijevalo potpunu istragu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!