14:14 / 01.04.2021.

Autor: Hina/A.P.C.

Blagi pad broja novozaraženih u BiH

Testiranje na koronavirus

Testiranje na koronavirus

Foto: Ilustracija/Marin Tironi / Pixsell

U Bosni i Hercegovini zabilježen je blagi pad dnevnog broja novozaraženih u odnosu na početak tjedna, no i dalje je velik broj smrtnih slučajeva povezanih sa zarazom. U protekla 24 sata umrlo je 76 osoba kod kojih je bila dijagnosticirana bolest COVID-19.

Prema podacima entitetskih zavoda za javno zdravstvo i vlasti distrikta Brčko, od srijede su provedena testiranja na malo više od pet tisuća uzoraka. Zaraza je potvrđena kod 1698 osoba.


Blagi pad dnevnog broja zaraženih zabilježen je i na području Sarajeva, kao najvećeg žarišta dosad. Ondje su potvrđena 354 nova slučaja, a proteklih dana redovito ih je bilo više od 500.

Smatra se da je u BiH malo više od 33 tisuće aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Incidencija, odnosno broj novozaraženih u jednom tjednu na 100 tisuća stanovnika, iznosi 322.


U BiH su i dalje na snazi mjere ograničenja koje podrazumijevaju zabranu rada ugostiteljskih objekata u većem dijelu zemlje te policijski sat noću u Federaciji BiH.

BiH je do sada za svoje stanovnike osigurala samo oko 150 000 doza cjepiva protiv koronavirusa. Zasad se ne zna kada bi moglo početi masovnije cijepljenje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!