22:00 / 18.07.2021.

Autor: HRT/Hina

Brazil: Nakon četiri dana liječenja Bolsonaro napustio bolnicu

Brazil: Nakon četiri dana liječenja Bolsonaro napustio bolnicu

Brazil: Nakon četiri dana liječenja Bolsonaro napustio bolnicu

Foto: REUTERS / Amanda Perobelli

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro napustio je u nedjelju bolnicu u Sao Paulu gdje se četiri dana liječio od začepljenja crijeva.

- Morao sam na dijetu i učinio ono što je trebalo. Prvog dana sam želio otići, ali me nisu pustili. Nadam se da ću za nekoliko dana smjeti pojesti odrezak, izjavio je Bolsonaro na izlazu iz privatne bolnice.

Predsjednik (66) krajnje desne orijentacije, hospitaliziran je u srijedu zbog cijevne opstrukcije.

Iako hospitaliziran, Bolsonaro je obavljao svoje funkcije i bio jako aktivan na društvenim mrežama, objavljivao fotografije i političke komentare, posebice o istrazi koju senatsko povjerenstvo (CPI) vodi protiv njegove vlade o navodno neregularnoj kupovini cjepiva protiv covida-19.

- CPI me neprestano optužuje za korupciju. Nisam kupio, nisam platio, izjavio je novinarima. Jair Bolsonaro je također branio svog bivšeg ministar zdravstva generala Eduarda Pazuella.

Ova hospitalizacija predsjednika se odvijala u kontekstu političke krize i pada njegove popularnosti, zbog optužbi za korupciju u ugovorima koje je dogovorila njegova vlada suočena s pandemijom u kojoj je već umrlo blizu 540.000 ljudi u zemlji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!