14:02 / 17.09.2020.

Autor: M.M./Hina

Britanija razmatra uvođenje novih mjera protiv širenja zaraze

Foto: via REUTERS

Foto: via REUTERS

Foto: - / REUTERS

Velika Britanija jučer je zabilježila 4000 novih zaraza, čime je ukupni broj od ožujka narastao na oko 378.000.
Britanski premijer Boris Johnson rekao je da razmišlja o ograničavanju radnog vremena pubova i uvođenju novih lokalnih mjera kako bi izravnao krivulju drugog vala zaraza u Velikoj Britaniji.

Johnson je za popularni list The Sun rekao da želi izbjeći još jednu karantenu u zemlji, u jeku nagađanja da bi mogao uvesti karantenu ako se broj zaraženih nastavi povećavati. Rekao je da bi se moglo narediti da pubovi rade kraće, navodeći primjer "starih dana" kad su se morali zatvoriti do 23 sata po lokalnom vremenu.

- O tome ćemo još razmisliti, rekao je Johnson. Ključna je stvar da ne želim novu veliku karantenu koja bi zaustavila rad tvrtki, rekao je.

Upozorio je da je morao poduzeti "stroge" mjere, uključujući ograničavanje okupljanja na šest osoba, kako bi omogućio obiteljima da uživaju u božićnim okupljanjima na kraju godine.

- Dakle, ako sada možemo zaustaviti zarazu, zaustaviti porast, zaustaviti drugu grbu dromedara, rekao je dodavši da nije siguran ima li dromedar jednu ili dvije grbe. Dromedar ima jednu, a baktrijska deva ima dvije grbe, navodi agencija Reuters.

Velika Britanija jučer je zabilježila 4000 novih zaraza, čime je ukupni broj od ožujka narastao na oko 378.000.

Službeni broj smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom viši je od 41.500, najviši u Europi. Nacionalna stopa zaraženih porasla je tijekom protekla dva tjedna zbog sve većeg broja zaraženih među mladim ljudima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!