Britanski ministar obrane: Putin je gotov, invazija je njegov kraj

08.03.2022.

11:02

Autor: Hina/HRT

 Ben Wallace

Ben Wallace

Foto: Maxim Shemetov / Reuters

Ruski predsjednik Vladimir Putin potrošena je sila u svijetu, kako god završio rat u Ukrajini, rekao je u utorak britanski ministar obrane Ben Wallace, predviđajući da će invazija biti Putinov kraj.

- Predsjednik Putin je potrošena sila u svijetu i gotov je, njegova vojska je gotova. Ovo će biti Putinov kraj, kao što i treba biti. On si to mora priznati, rekao je britanski ministar obrane Ben Wallace za Times Radio. Britanski ministar, koji je početkom veljače boravio u Zagrebu, smatra kako invazija ne ide po ruskom planu te da je "nemoguće okupirati takav narod i državu".

Dugoročno više nitko neće primati njegove telefonske pozive. Iscrpio je svoju vojsku, odgovoran je za smrt tisuća ruskih vojnika, ubojstva nevinih ljudi. Reducirao je rusku ekonomiju na nulu. Mora preuzeti odgovornost za to, zaključio je britanski ministar. 

Ruska ofenziva u Ukrajini, koju Kremlj naziva posebnom vojnom operacijom, nastavlja se, ali je usporena, tvrde ukrajinska vojska i obavještajna zajednica dok ljudi bježe iz bombardiranih gradova.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!