Brnabić: Etnički ste očistili Hrvatsku, ne postoji etnički čišća država u Europi

21:03 / 30.05.2022.

Autor: HRT/IMS

Ana Brnabić

Ana Brnabić

Foto: Pixsell / PIXSELL

Premijerka Srbije Ana Brnabić sinoć je gostujući u emisiji "Hit tvit" na televiziji Pink rekla da je optužnicu trebala podići prije svega Hrvatska, a onda i BiH. 

Poručila je da je riječ o strašnom zločinu te da su u izbjegličkoj koloni bile uglavnom žene s djecom i stariji ljudi koji su pobjegli iz Hrvatske.

- Pravda mora biti dostižna, posebno u ovakvim slučajevima. Ovo je, s ljudske strane, užasan zločin na više nivoa. To su bile uglavnom obitelji, žene s djecom, stariji ljudi, koji su otjerani, koji su pobjegli iz Hrvatske u tom etničkom čišćenju. Oni su već fizički napustili teritorij Hrvatske i netko je bio takav zločinac, takav monstrum i toliko zadojen mržnjom prema tim ljudima samo zato što su Srbi, da je poslao avione, MiG-ove na njih. Na izbjegličku kolonu koja je već napustila Hrvatsku. I granatirao ih da pobije te ljude, žene, djecu i starce, rekla je Brnabić, prenose srpski mediji.

Rekla je da su Hrvati etnički očistili Hrvatsku i da ne postoji etnički čišća država u Europi.

- Vi ste istjerali sve te ljude pa onda kažete – nisu morali bježati. Vidjeli smo kako nisu morali bježati budući da su oni koji su ostali uglavnom pobijeni, naglasila je Brnabić.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!