12:15 / 15.01.2021.

Autor: HRT

Broj zaraženih koronavirusom prešao je 93,5 milijuna

Foto: arhiva, HRT

Foto: arhiva, HRT

Foto: - / HRT

Na sjeveroistoku Kine u izolaciji je oko 28 milijuna ljudi.
Broj zaraženih koronavirusom u svijetu prešao je 93 i pol milijuna, aktivnih je slučajeva 24 milijuna 690 tisuća. Na sjeveroistoku Kine u izolaciji je oko 28 milijuna ljudi. 

➡️ Koronavirus - najnovije informacije

U Velikoj Britaniji na snagu stupaju mjere o obveznom testiranju na koronavirus pri ulasku u zemlju. Istodobno, kako bi spriječila širenje novog soja koronavirusa, Francuska je u cijeloj zemlji odlučila produljiti policijski sat koji će, umjesto u 20, početi već u 18 sati, kada će se zatvoriti i trgovine. Nova pravila stupaju na snagu sutra i trajat će najmanje15 dana.

Zbog brzog širenja koronavirusa i zbog straha od još većih razmjera pandemije, njemačka kancelarka Angela Merkel je sastanak s predstavnicima saveznih pokrajina, koji je prvobitno bio planiran za 25. siječnja, pomaknula već na sljedeći tjedan. Nove mjere trebale bi biti usmjerene na veći rad od kuće.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!