Carić: Musk se često „zaleti” u stvari o kojima ništa ne zna

28.10.2022.

20:02

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Musk se često „zaleti” u stvari o kojima ništa ne zna

Musk se često „zaleti” u stvari o kojima ništa ne zna

Foto: HTV / HRT

Multimilijarder Elon Musk kupio je Twitter, jednu od najutjecajnijih društvenih mreža na svijetu. Musk je za Twitter dao 44 milijarde dolara, a preuzimanje je potvrdio riječima: "Ptica je oslobođena". Prvi potez bio mu je - otkaz dosadašnjim direktorima.

Lucijan Carić, stručnjak za informacijsku sigurnost rekao je u Dnevniku HRT-a, kako ne vidi gdje Musk u ovoj priči osobno dobiva. On ima ogroman broj pratitelja i vjerojatno je najutjecajnija osoba na Twitteru, kazao je.

- Zašto nešto što besplatno koristite od jednom platite 44 milijarde dolara. Po mom je sudu to daleko precijenjeno, naglasio je te dodao kako Facebook ima mjesečni profit veći od godišnjeg profita Twittera.

Naglašava kako je Twitter financijski „nejaka” tvrtka.

- Ono što sve platforme muči je način njihovog upravljanja i tu je u jednoj mjeri Musk u pravu kada govori, ali je pitanje je li on prava osoba koja će sve to dovesti u red, govori Carić.

Što se tiče slobode govora postavlja se pitanje je li ona moguća i realna, Carić je rekao kao ta sloboda govora o kojoj govori Musk je floskula.

- Katastrofalna je politika gdje ljudi gube interes za platforme na kojima se može elaborirano izraziti svoje stavove, rekao je Carić.

Dosta je zanimljiva uloga Ilona Muska vezano za rat u Ukrajini. S jedne je strane pomagao satelitima Starlink, a s druge je strane imao stavove koje su mnogi tumačili kao proruske.

Carić smatra kako se Musk često „zaleti” u stvari o kojima ništa ne zna.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!