11:42 / 30.09.2021.

Autor: M.M./Vijesti/HRT

Deficit vozača kamiona uzrokovao nestašicu goriva diljem Britanije

Deficit vozača kamiona uzrokovao nestašicu goriva

Deficit vozača kamiona uzrokovao nestašicu goriva

Foto: Peter Cziborra / Reuters

Vozači kamiona upozorili su britanskog premijera Borisa Johnsona da će, ako ne riješi trenutačnu krizu vezanu za nedostatak vozača kamiona u zemlji, porasti cijene svega, ponajprije hrane.

Kaos je zahvatio peto najveće svjetsko gospodarstvo. Deficit vozača kamiona uzrokovao je nastašicu goriva diljem zemlje, a skok veleprodajnih cijena prirodnog plina doveo je energetske tvrtke do bankrota.

Cijena tog energenta u Velikoj Britaniji toliko je porasla da su lokalne tvornice gnojiva bile prisiljene zaustaviti proizvodnju i ključni industrijski lanci su prekinuti.

- Radim u prosjeku 65, 66 sati tjedno, tko želi takav posao? Nikad me nema kod kuće. Ako budem imao sreće, otići ću kući u petak navečer, a zatim imam 48 sati za svoju obitelj do povratka na cestu. Mladi ljudi to ne žele raditi, to nije posao za mlade, to je smrt za brak, rekao je jedan vozač kamiona.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!