Denis Ivančić: Rat je skoro došao u Ivano-Frankivsk, situacija je sve gora

20.04.2022.

09:18

Autor: HRT/IMS

Denis Ivančić

Denis Ivančić

Foto: HTV / HRT

Do sada su dijelovi Ukrajine bili uglavnom pošteđeni ratnih razaranja i bili sigurno utočište za brojne izbjeglice. I to se prije nekoliko dana promijenilo, a kakvo je sada stanje u Ivano-Frankivsku za HRT je otkrio Denis Ivančić.

- Kod nas su uzbune sve češće, situacija je sve gora. Rat je skoro došao u Ivano-Frankivsk. Prije dva dana rekatirali su Lavov, bilo je civilnih žrtava, a par sati prije po noći dvije rakete išle su prema Ivano-Frankivsku. Uspjeli su ih skinuti s protuzračnom obranom. Mi imamo još više izbjeglica, sad smo na oko 140.000-150.000 izbjeglica, rekao je Ivančić.

Ukrajinci su na početku vjerovali da će rat trajati kratko, ali sada su promijenili mišljenje. 

- Više nema Ukrajinca koji misli da će rat brzo završiti. Svi oni misle da će to trajati godinama. Prije su bombardirali vojne mete, a sada su prešli na strateške, kao što su rafinerije i ostali civilni ciljevi, rekao je Ivančić.

Za sada u Ivano-Frankivsku ima benzina, ali nema dizela. I dalje je na snazi ograničenje da se može kupiti 20 litara benzina.

U trgovinama ima osnovnih namirnica, ali nema proizvoda iz uvoza odnosno stranih zemalja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!