10:52 / 10.04.2022.

Autor: I.B./HRT

Naoružane vojne, policijske i obavještajne patrole na cestama Ivano-Frankivska

Denis Ivančić

Denis Ivančić

Foto: HTV / HRT

Iz Ivano-Frankivska putem skypea za HTV javio se Denis Ivančić. Bio je u Lavovu, a jutros se vratio u svoj grad.


Nije, kaže, bilo problema pri povratku.

- Na cesti je bilo oko 8,9 kontrolnih punktova. Zaustavili su nas dva puta. Traže dokumente, pitali su nas nosimo li kakvo oružje, rekao je.

- Stanje u Ivano-Frankivsku je mirno. Uzbuna je puno manje, možda dvije-tri dnevno. Prije ih je bilo puno više. Samo što izbjeglica ima daleko više. U Lavovu ih je preko 400.000, a u Ivano-Frankivsku gotovo 150 tisuća.

Komentirao je opskrbu, dostupnost energenata i količinu namirnica.

- Problema nema. Skinuli su i ono ograničenje od 15 litara benzina. Jedini problem je da nema dizela. Namirnica ima, rade sve trgovine, barovi i restorani. Ali policijski sat je i dalje od 22 do 7 ujutro. Nekako se život vraća u normalu, ističe.

- Ipak daleko je to od normalnog. Stalno su patrole vojne, policijske i obavještajne, na cesti. Naoružane automatskim puškama. Kontroliraju, pitaju i traže dokumente. Škole ne rade, samo online. Ili učenicima daju zadatke pa oni sami rješavaju i šalju. Prije 10, 15 dana nije radilo 80 posto firmi, danas negdje oko 50 posto, opisao je trenutno stanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!