DeSantis u srijedu službeno objavljuje kandidaturu za izbore 2024.

23.05.2023.

21:37

Autor: Hina/HRT

Ron DeSantis

Ron DeSantis

Foto: Sarah Silbiger / REUTERS

Republikanski guverner Floride Ron DeSantis u srijedu će najaviti svoju kandidaturu za predsjedničke izbore 2024. tijekom razgovora s direktorom Twittera Elonom Muskom, potvrđeno je Reutersu. 

DeSantis će time postati najveći suparnik bivšem predsjedniku Donaldu Trumpu


Musk je prenio tweet novinara Fox Newsa Billa Melugina koji je napisao da će republikanski guverner najaviti svoju kandidaturu tijekom razgovora s njim u srijedu. Očekuje se da će odmah iza toga biti objavljen i video snimljen za njegovu kampanju, prenosi NBC. Fox News javlja da će DeSantis tada i Federalnoj izbornoj komisiji predati nužnu dokumentaciju.


DeSantis je studirao na elitnim sveučilištima Yaleu i Harvardu. Uz to je bio u američkoj mornarici i sudjelovao u vojnoj intervenciji u Iraku. Nakon aktivne službe, DeSantis je radio kao savezni tužitelj, a u Kongres SAD-a prvi put ulazi 2012. godine. Guverner Floride prvi put postaje 2018. godine, a ponovo je izabran u studenom prošle godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!