12:53 / 09.01.2022.

Autor: Dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Dodik: Suživot i pozivanje na njega je farsa političkih bošnjaka

Dodik: Suživot i pozivanje na njega je farsa političkih bošnjaka

Dodik: Suživot i pozivanje na njega je farsa političkih bošnjaka

Foto: Dnevnik / HRT

Prije 30 godina odmetnuta skupina srpskih zastupnika protuzakonito je proglasila srpsku republiku BiH. 9. siječnja obilježava se kao Dan Republike Srpske unatoč činjenici da ga je Ustavni sud BiH prije 5 godina proglasio neustavnim. U Banjoj Luci jučer je organizirana svečanost na kojoj je Milorad Dodik usporedio BiH s ustaškom državom te ponovio kako je raspad neizbježan.

Na svečanosti nisu bili predstavnici međunarodne zajednice, ali došao je ruski veleposlanik, patrijarh Porfirije te cijeli niz visokih dužnosnika iz Srbije predvođenih premijerkom Anom Brnabić, a ondje je bio i Milorad Pupovac.

- Nek se sjete kako su na 1992. preglasali i ne pitajući nas o bilo čemu odlučivali u naše ime. Kako su žrtvovali mir za Bosnu i Hercegovinu koja nije ni postojala i koja ne postoji. Bosna i Hercegovina je oblik koji je sahranio suživot. Suživot je moguć samo ako je svak na svome, ako se to poštuje i njeguje, ako svi u suživotu vide neku vrijednost. Suživot i pozivanje na njega je farsa političkih bošnjaka s kojom žele uspostaviti dominaciju. Nema suživota ako se mrzi, ako želiš osvetu, ako ponižavaš i želiš da se sve unitarizira i podčini, izjavio je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!