"Dodikovo odličje Putinu nagrada je jednog terorista drugome"

08.01.2023.

22:26

Autor: Hina/HRT

Vasilj Kirilič

Vasilj Kirilič

Foto: Davorin Višnjić / PIXSELL

Veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj i BiH Vasilj Kirilič opisao je u nedjelju odluku lidera bosanskih Srba Milorada Dodika da dodijeli odličje ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu kao "nagradu terorista teroristu".

- Teroristi nagrađuju teroriste. Sluge nagrađuju svoje gospodare. I prvima i drugima upravlja strah. S vremenom taj strah izjeda i terorista i slugu, napisao je ukrajinski veleposlanik na Twitteru komentirajući Dodikovu odluku da u povodu 9. siječnja kojega se u Republici Srpskoj obilježava kao dan tog entiteta odlikuje Putina zbog "razvijanja i učvršćivanje prijateljskih veza Rusije i RS".


Dodik je tu odluku objavio tijekom dana u Banjoj Luci kada je podijelio stotinjak različitih odličja osobama i institucijama no ruski je predsjednik bio prvi na njegovu popisu.


Dodik je najavio kako "orden RS na ogrlici", kako se naziva odličje što ga je dodijelio Putinu, kani osobno predati ruskom predsjedniku tijekom njihova narednog susreta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!