21:02 / 22.12.2018.

Autor: Dragan Nikolić/P.F./HRT

Dragan Nikolić iz grotla građanskog i patriotskog otpora Vučiću

-

-

Foto: - / -

Večeras je bilo najviše prosvjednika, oko 40.000. Prosvjedi su počeli pod nazivom "Stop krvavim košuljama", a danas je na početku prosvjedne kolone bio transparent s natpisom "1 od 5 milijuna".
Treću subotu zaredom u Beogradu su održani prosvjedi protiv Aleksandra Vučića.

Večeras je bilo najviše prosvjednika, oko 40.000. Prosvjedi su počeli pod nazivom "Stop krvavim košuljama", a danas je na početku prosvjedne kolone bio transparent s natpisom "1 od 5 milijuna".

Povod prosvjedima je napad na čelnika Ljevice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu. Osim imena nalogodavca napada na Stefanovića, prosvjednici traže i ime nalogodavca ubojstva jednog od vođa kosovskih Srba Olivera Ivanovića, kao i tko napada novinare. Prosvjeduje se i zbog loše ekonomske situacije.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručuje da neće udovoljiti na zahtjeve prosvjednika i "da mogu samo na izbore".

U Srbiji su sve izvjesniji prijevremeni parlamentarni izbori na proljeće.

U Beogradu je novinar HRT-a Dragan Nikolić koji se uživo javio kad je prosvjed bio u tijeku. Doznajte mogu li ovi prosvjedi ugroziti vlast srbijanskog predsjednika. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!