Ekipa HRT-a u Hersonskoj oblasti: Ljudi ginu od mina na ulici

14.11.2022.

18:06

Autor: Dragan Nikolić/Vijesti/IMS/I.Z./HRT

Dragan Nikolić iz Hersonske oblasti

Dragan Nikolić iz Hersonske oblasti

Foto: HRT / HTV

Predsjednik Volodimir Zelenski posjetio je oslobođeni Herson. Obratio se vojnicima u tom gradu na jugu zemlje nakon što su ruske snage bile prisiljene povući se. Idemo naprijed, poručio je Zelenski istaknuvši kako se nastavlja oslobađanje Ukrajine, no da su Ukrajinci spremni za mir. U Hersonsku oblast probila se i ekipa HRT-a. 

Dragan Nikolić rekao je kako ukrajinske vlasti tvrde da su njihovi vojnici u Hersonskoj oblasti, ali i u susjednoj Mikolajivskoj oblasti u tjedan dana oslobodili 179 naselja. Ruske trupe potjerali su pripadnici 59. brigade ukrajinske vojske. No, treba vidjeti je li bilo kakvih ratnih zločina. 

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski naglasio je kako su istražitelji u Hersonu i njegovoj okolici otkrili već četiristo ratnih zločina na tragu masovnih grobnica.

Guverner Hersonske oblasti pozvao je stanovništvo na visoke mjere opreza, jer je sve minirano.

Situacija na terenu već uzima danak, četveročlana obitelj uključujući jedanaestogodišnje dijete poginula je, jer je njihov automobil naletio na minu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!