U 55. godini umrla Lisa Marie Presley

13.01.2023.

Zadnja izmjena 20:00

Autor: Maroje Vučićević/Dnevnik/HRT/IMS

Lisa Marie Presley

Lisa Marie Presley

Foto: Ringo Chiu / Reuters

Lisa Marie Presley, glazbenica i jedina kći rock'n'roll legende Elvisa Presleya, iznenada je preminula u 55. godini u bolnici u Los Angelesu nakon srčanog zastoja. Imala je samo devet godina kada joj je, također od srčanog udara, preminuo otac, a bila je i vlasnica njegove glasovite vile Graceland u Memphisu, koja već desetljećima privlači milijune turista.

- Teška srca moram podijeliti tužnu vijest da nas je napustila moja prekrasna kći Lisa Marie, rekla je njezina majka Priscilla Presley. 

Presley je pretrpjela srčani zastoj u svom domu u Calabasasu, predgrađu Los Angelesa, a mediji su izvijestili da su bolničari izveli postupak oživljavanja i dali joj epinefrin kako bi ponovno pokrenuli njezin puls.

Lisa Marie Presley rođena je 1968. i vlasnica je očeve vile Graceland u Memphisu, popularne turističke atrakcije. Imala je devet godina kada je Elvis umro od srčanog zastoja u Gracelandu 1977., u dobi od 42 godine.

Njezina glazbena karijera počela je debitantskim albumom "To Whom It May Concern" iz 2003. Slijedio je album "Now What" iz 2005., a oba su dospjela među 10 najboljih na Billboardovoj ljestvici albuma 200. Treći album, "Storm and Grace", objavljen je 2012.

Njezina glazbena karijera započela je debitantskim albumom "To Whom It May Concern" iz 2003. a slijedio je i "Now What" iz 2005. a oba su dospjela među 10 najboljih na Billboardovoj ljestvici.

- Bilo bi mi lakše da sam postala medicinska sestra, vrtlarica ili čak vozačica kamiona. Ipak, glazba i pisanje bili su mi važni i prije nego što sam bila svjesna očeve veličine. Prirodno je da iznimno volim glazbu i da me zanima. Ipak, to je pred mene stavilo izazove kojih inače ne bi bilo, kazala je Lisa Marie Presley, 4. srpnja 2009.

Lisa Marie Presley golemu je pozornost privukla i brakovima s pokojnim kraljem popa Michaelom Jacksonom i glumcem Nicolasom Cageom. Graceland će sada, osim Elvisovih, privlačiti i njezine poštovatelje.


Pred ulazom u velebni Graceland, tišina i tuga. Obožavatelji koji svakodnevno dolaze, sada su donijeli i cvijeće. Još u utorak Lisa Marie bila je na dodjeli Zlatnih globusa gdje je Austin Butler osvojio nagradu za najboljeg glumca u filmu "Elvis".

 - Već smo bili na putu ovdje kada smo doznali tužnu vijest. Suosjećamo s njezinom obitelji. Tragedija je da nas napušta toliko mladih ljudi, kazala je Tiffany Bennett, obožavateljica.

Na društvenim mrežama, šok i nevjerica među obožvateljima, ali i zvijezdama s kojima je često bila bliska.

- Lisa draga, toliko mi je žao. Moja sućut mojim dragima - Riley, Priscilli, Harper i Finley, poručio je John Travolta.

- Ovo mi je slomilo srce. Lisa Marie, bila si jedinstvena. Duhovita, oštroumna, nadarena i velikodušna. Kada si i osuđivala, bila si u pravu. Voljela si svoju djecu i divnu obitelj. Svijet je danas ostao bez posebne osobe, poručila je Pink.

- Srca su nam slomljena zbog gubitka Lise Marie Presley. Potpuno smo slomljeni, istaknuli su Tom Hanks i Rita Wilson.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!